flag Судова влада України

Додаток до наказу № 7-1

31 січня 2013, 10:00

                                                                                               Додаток до

                                                                                                                         наказу № 7-1

                                                                                                                        від 29.01.2013р.

 

                                         Порядок

                                           видачі копій записів судового засідання

                   відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України

 

       Відповідно до ч. 5 ст. 107 КПК України кожний з учасників судового провадження, має право отримати копію запису судового засідання, зробленого за допомогою технічного засобу. Копіювання має здійснюватись в приміщенні суду співробітником суду в присутності учасника судового провадження, що звернувся за копією, і на представлений ним технічний носій. Ця технічна операція може проводитись лише з однієї з резервних копій і в жодному не з оригіналу запису. Факт зняття копії запису та дані про її одержувача мають зазначатися в спеціальному реєстрі, куди заносяться всі випадки відтворення запису судового засідання з цієї резервної копії.

      Звертаємо УВАГУ, що відповідно до п. 26 ч. 1 ст. КПК України учасники судового провадження – сторони кримінального провадження, потерпілий, його представник та законний представник, цивільний позивач, його представник та законний представник, цивільний відповідач та його представник, а також інші особи, за клопотанням або скаргою яких у випадках, передбачених цим Кодексом, здійснюється судове провадження.

            Для отримання копій запису судового засідання необхідно:

 

1.     Подати заяву до Кіровського районного суду м. Донецька, в якій вказати: прізвище, ім’я, по батькові, адресу, номер телефону, номер кримінального провадження та прізвище, ім’я по батькові підсудного, прізвище, ім’я, по батькові судді, в провадження якого знаходиться справа.

2.     Сплатити судовий збір відповідно до Закону України «Про судовий збір», який станом на 01 січня 2013 року складає 15 гривень.

3.     Надати технічній носій для здійснення копіювання запису судового засідання, та оригінал квитанції про сплату судового збору.

4.     Вищевказані матеріали, залучені до відповідної заяви, погоджуються з головуючим по справі або у разі його відсутністю головою суду.

5.     Здійснення копії запису судового засідання проводиться відповідальною особою суду, з обов’язковою присутністю учасника судового провадження, який звернувся за копією.

6.     Видача копій технічного запису здійснюється з занесенням відповідних відомостей до журналу видачі копій записів судового засідання.  

Примітка:  здійснення запису та його видача проводиться що вівторка та четверга з 10-00 до 12 -00 годин. 

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про судовий збір» у разі наявності підстав для звільнення від сплати судового збору обов’язково вказувати цей факт у поданій до суду заяві.